Olivový olej De Padova, bio

Cena: 320 Kč



Velmi kvalitní italský bio olivový olej z odrůdy ručně sbíraných bio oliv.

Přednosti našeho bio olivového oleje

Náš organický olivový olej se vyrábí mechanickým lisováním za studena. Olivy se pěstují bez chemických postřiků a ručně se sbírají. Olivy se zpracovávají jen několik hodin po sběru, čímž se zachovává kvalita, vynikající chuť a velmi nízká kyselost do 0,4 % charakteristická pro nejlepší olivové oleje. Výroba kombinuje tradiční a moderní technologii se zachováním principů pro organické zemědělství.

Charakteristika  a hodnocení našeho olivového oleje

Doba sběru oliv: říjen
Zdroj oliv: místní, vlastní biofarmy
Barva:Světle žlutá.
Vůně a chuť.Na počátku vůně másla, citrusu a artyčoků. Chuť na předním patře je hustě pudinková,s náznaky banánu, následovaná pikantností bílého a černého pepře. Vnímat lze jemnou chuť mořské soli. Chuť je zakončena určitou hořkostí doplněnou příjemnou jemnou ovocně sladkou chutí. Hořkost značí vysoký obsah zdravých polyfenolů, prospěšných pro zdraví.
Správný výrobní postup, založený na včasném ručním sběru a mechanickém lisování zachovávají zdraví prospěšné látky, které se v mnoha průměrných až podprůměrných olivových olejích na našem trhu nenacházejí.

Zdravotní účinky olivového oleje

Olivový olej je bohatý na mononenasycené omega-9 tuky, tokoferoly (zdroj vitaminu E), éterické oleje (propůjčují jedinečnou aroma), vitaminy A, B1, B2, C, D, K (olivový olej je druhým nejlepším zdrojem), železo (nejčastěji chybějící prvek v lidském těle), přírodní barviva-chlorofyl, betakarotén, steroly (snižují vstřebávání cholesterolu ze střeva). Je zdrojem přírodních antioxidantů. Olivový olej tvoří základ mezi tuky u středomořské diety.

U obyvatel ve Středomoří je zaznamenán nižší výskyt chronických nemocí a delší věk oproti ostatním Evropanům. Přesto, že v některých místech může být spotřeba tuků vyšší než doporučených 30% z celkového příjmu energie, spotřeba nasycených tuků je nízká a většina příjmu tuku pochází z olivového oleje.

Složení: bio extra panenský olivový olej

Použití: Kvalitní olivový olej je vhodný nejen do studené kuchyně, ale také na tepelnou přípravu pokrmů. Nízká kyselost uchovává stabilitu oleje až do 280 st.C

Upozornění: Uchovávejte na temním a suchém místě při teplotě 10-20 st.C. Chraňte před sluncem. Při teplotě pod 7 st. C se olej může zakalit, což neovlivňuje kvalitu oleje.

Balení: 750 ml

Olej z ekologicky kontrolovaného zemědělství.

Košík

Váš košík je prázdný

Banner

Přihlášení