Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Velikonoční svátky 29.3. a 1.4. zavřeno.

Bezlepkové limetkovo-pistáciové muffiny

Připravili jsme si pro vás velikonoční muffiny, které na svátečním stole ladem určitě ležet nezůstanou.

 

Přípravy na Velikonoce vrcholí i u nás v Ecce Vita. A co vy? Stále si nevíte rady, čím uplácet ranní koledníky nebo jakou pochoutkou pohostit své malé či velké? Máme pro vás tip na bezlepkové muffiny, které na velikonočním stole ladem určitě ležet nezůstanou. Jejich příprava je opravdu snadná, a navíc jsou bez mléka a lepku.

Množství:

14 muffinů

Čas:

Příprava 10 min / pečení 20 min

Ingredience:

  • 150 g loupaných pistácií
  • 150 g pohankové mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 185 g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml rostlinného mléka
  • šťáva z 1,5 limetky (ideálně 3 lžíce)

 

Podáváme:

 

Spolu se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme si papírové košíčky na muffiny. 
  • Pistácie si rozemeleme na mouku. Tu smícháme se 150 g pohankové mouky, ¼ lžičkou soli, kardamomem a 1 lžičkou prášku do pečiva.
  • V druhé misce si smícháme 4 vejce se 100 ml olivového oleje, 100 ml rostlinného mléka, šťávou a kůrou z 1,5 limetky. Směs musí mít mazlavou, jednolitou konzistenci. Nyní přimícháme suchou směs z druhé mísy a pečlivě promícháme.
  • Pečeme na 175°C přibližně 17–20 minut. Délka času je ovlivněna velikostí muffinů.
  • Podáváme se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.

 

Dobrou chuť!


Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies
 
Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.