Přinášíme dva nové recepty na zdravé večerní „zobání“ v podobě Venušiných raw kuliček a špaldových sýrových krekrů, které můžete připravit milované osobě a postarat se tak o příjemný smyslový zážitek.
Náš recept na Venušiny raw kuličky je pro množství na cca 40 středních kuliček. Kuličky můžete připravit ve dvou verzích: datlovo – ořechové s antioxidačním mixem & opilé kuličky s extra kakaem a rumem.
Pro usnadnění práce doporučujeme používat datlovou pastu, nepotřebujete na zpracování výkoný mixér a kuličky budou hotové do deseti minut! :) Jestli se kuličky rozhodnete přeci jen dělat z celých datlí, doporučujeme sáhnout po čerstvých Medjol datlích a před mixováním je na pár hodin namočit. Všechny základní ingredience dejte do větší mísy a rukama spojte dohromady (nebo výkonným mixérem). Poté směs jen rozdělte na 2 části a přidejte zbývající ingredience podle druhu kuliček. Ve verzi s rumem přidávajte rum pomalu a ochutnávejte, po odležení rumová chuť v kuličkách zesílí. Kuličky vydrží v lednici až několik týdnů, můžete je tak uždibovat postupně.
Výsledné množství krekrů se vám vejde zhruba na jeden plech. Jsou vhodné k vínu a pochutnají si na nich jistě i pánové.
Smíchejte všechny ingredience a těsto vyválejte na tloušťku 2 milimetry, poté nožem rozdělte na malé obdélníčky nebo čtverečky. Krekry můžete posypat dalším sýrem či semínky, doporučujeme slunečnicová semínka. Krásně se na krekrech bude vyjímat také hrubozrnná sůl.
Před posypáním krekry potřete olejem, aby na nich další ingredience lépe držely. Krekry pečte na 200 °C na pečicím papíře, dokud nezezlátnou cca 5–10 minut.
Že navštěvujete náš blog.
Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevita.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog
Mohly by vás také zajímat recepty: Recept na vánoční cukroví, Kakaové kuličky s macou, Domácí borůvková limonáda