Letní ovocné nanuky obohacené Ecce Vita čaji

Experimentujete rádi a zkoušíte si doma vyrábět vlastní nanuky? Díky čajům Ecce Vita můžete ochutnat zdravou variantu plnou bylin, kterou snadno vyrobíte i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje. V následujícím receptu přinášíme tipy na ovocné nanuky obohacené o THORNE vitamín D/K2.

Stačí mít doma tvořítka na nanuky a vytvoříte si zmrzlinu téměř z čehokoliv, co vás napadne! :) My použili kiwi, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a červený rybíz. Kiwi jsme obohatili o výluh z bílého Makaibari Bai Mu Dan čaje a zbylé ovocné příchutě o bohatou chuť Tulsi Raspberry Peach čaje. Při přípravě jsme nepoužili žádný cukr, jestli jste ale zvyklí na sladší chutě či připravujete zmrzlinu pro děti, tak u variant z kiwi/červeného rybízu doporučujeme přidat navíc cukrový rozvar, který nanuky osladí.

Nanuky z kiwi & bílého Makaibari Bai Mu Dan čaje (6 nanuků)

  • 5 – 6 ks kiwi
  • 100 ml silného výluhu z bílého čaje
  • dle potřeby cukrový rozvar *

fotky_blog_recept_caje01.jpgPostup:

Kiwi dohladka rozmixujeme (necháme si pár koleček na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z bíleho čaje. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek a na konec přidáme pár plátků kiwi, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled.

Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.

*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.

Nanuky z červeného rybízu, jahod & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)

  • 100 g červeného rybízu
  • 200 g jahod
  • 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem 
  • dle potřeby cukrový rozvar *

fotky_blog_recept_caje02.jpgPostup:

Rybíz a jahody dohladka rozmixujeme (necháme si pár kuliček/plátků na ozdobu) a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Libovolně můžeme přidat cukrový rozvar. Směs nalijeme do tvořítek. Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.

*Cukr promícháme s vodou, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.

Nanuky z pomeranče, manga & Tulsi Raspberry Peach čaje (6 nanuků)

  • 3 větší pomeranče na odšťavnění
  • 1/2 zralého manga
  • 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem

Postup:

Pomeranče odšťavníme (necháme si pár koleček na ozdobu), mango rozmixujeme a smícháme se 100 ml silného výluhu z ovocného čaje s ibiškem. Směs nalijeme do tvořítek a nakonec přidáme pár plátků pomeranče, které nám udělá výsledné nanuky atraktivnější na pohled. Přidat můžeme také lístky máty či meduňky.

Necháme v mrazáku minimálně 5 hodin.

fotky_blog_recept_caje03.jpg

S nanuky lze různě experimentovat, můžete je vytvořit i čistě ze silnějšího oslazeného výluhu čaje a přidat bylinky. Zkoušet můžete také pyré z jiných druhů ovoce. A v případě, že vám umixované pyré z přípravy bude přebývat, jednoduše je použijte třeba do jogurtu :) Tip na konec .. do nanuků můžete přidat dle své fantazie téměř cokoliv, my jsme nanuky obohatili například o THORNE vitamín D/K2! :)

 

Dotaz

  • Sdílet na facebooku

Související produkty

Email pro obnovení hesla

Buďte přírodě o kousek blíže

Newslettery posíláme jednou týdně. Slibujeme, že se nejedná o žádný spam.
Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí, přečtěte si naše podmínky
zpracování osobních údajů.

Nová registrace | Zapomenuté heslo | Přihlášení velkoobchod

Přihlášení