Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Vánoční otevírací doba: otevřeno do 20.12. do 14:00h. Zavřeno 21. 12. - 5. 1. 2025

Čokoláda

Čokoláda pochází z Mexika, kde kakaový strom pěstovali Mayové, Inkové a Aztékové. Zpočátku byla čokoláda považována jako afrodiziakum a byla dostupná pouze pro bohaté. Později byla čokoláda pro její vysokou cenu nahrazena kávou a čajem jako hlavním nápojem. Nakonec se však čokoláda stala oblíbenou lahůdkou ve většině rozvinutých zemí včetně Evropy a Severní Ameriky. 
V minulosti byl čokoládový nápoj pro své zdravotní účinky považován za "nápoj bohů" a tato asociace dala vzniknout vědeckému názvu kakaovníku Theobroma cacao, z řeckých slov theo (Bůh) a broma (nápoj). Vděčíme za to švédskému přírodovědci Carl Von Linné (1707–1778). Ve skutečnosti je tento název symbolem sociálního, náboženského a ekonomického významu čokolády v kulturách Nového i Starého světa.
„Čokoláda“ je potravina připravená z pražených kakaových bobů. Jak se pozná kvalitní čokoláda? Má minimum ingrediencí, má vůni, má chuť, má aroma, nemá bílé skvrny, je krásně křupavá, nemá žádné konzervanty či jiné chemické přísady.

Divoká 100% bio čokoláda Oialla bez cukru
Tip
Divoká 100% bio čokoláda Oialla bez cukru
Předpokládaná dostupnost 7.10.2024 (31 ks)
204 Kč bez DPH
229 Kč

Organická hořká čokoláda z divokých kakaových bobů Beniano. Je...

Kód: 322
Divoká 78 % bio čokoláda Oialla
Zachraň mě
229 Kč –10 %
184 Kč bez DPH
206 Kč

Organická hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaových bobů...

Kód: 323
2 položek celkem
Certifikované bylinné produkty
100% BIO
Certifikované bylinné produkty
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Pro objednávky nad 2000Kč
Ecce Vita
Ecce Vita
Vlastní receptury
Zásilkovna
Zásilkovna
Vyzvednutí na výdejně