Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h - Velikonoční svátky 29.3. a 1.4. zavřeno.

Kurkumové bezlepkové palačinky s bylinkovým džemem

Palačinky patří k těm nejoblíběnějším sladkým potěšením, vyzkoušejte jejich nápaditější variantu plnou zdravých ingrediencí.

Jeden z nejoblíbenějších českých pokrmů, nejen u dětí. Palačinky jsme zvyklí připravovat z bílé mouky a s džemem z lesního ovoce. Ecce Vita si pro vás připravila ale mnohem zdravější variantu tohoto sladkého pokušení, která překvapí novou chutí i barvou. Bezlepkové, krásně žluté, voňavé a zdravé palačinky! Do těsta se rozhodli přidat léčivou kurkumu, která mimo jiné léčivé vlastnosti, působí protizánětlivě a napomáhá také při zažívacích obtížích. 

Místo klasického džemu nahoru, vyzkoušejte Nutrijam. Neobsahuje sice žádné ovoce, za to ovšem směs bylin rostoucích na úpatí himálajských hor, koření a nízkokalorického palmového cukru, který je nabitý vitamíny a přírodními antioxidanty. Je jemně pikantní a ve spojení mandlovým máslem tvoří jedinečnou chuť, která vás zaručeně nadchne.

Porce:

2 (6–8 menších palačinek)

Čas:

5 minut příprava / 10 minut vaření

Ingredience:

  • 300 ml rostlinného mléka (my používáme rýžové)
  • 3 vejce
  • 100 g rýžové mouky
  • ¼ lžičky kurkumy
  • ¼ lžičky skořice
  • 1 lžíce ghí či kokosového oleje na smažení
  • třtinový cukr

Podáváme s:

  • Nutrijamem
  • RAW mandlovým máslem
  • opečenými banány


Postup:

  • V hlubší misce si metličkou prošleháme 3 vejce a přimícháme zbytek ingrediencí.
  • Rozpálíme si pánve a smažíme na ghí másle či kokosovém oleji z každé strany cca 2 minutky.
  • Zatímco se palačinky smaží, nakrájíme si banán na plocho, položíme ho na pečící papír, posypeme trochou třtinového cukru a pečeme na 180°C 5 minut. Rychlejší varianta – osmažíme ho na pánvi.
  • Ještě teplou palačinku namažeme vždy 1 lžičkou Nutrijamu, zalijeme 1 lžící mandlového másla a vložíme opečený banán.
  • Na závěr zdobíme oříšky.


Dobrou chuť!


Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevi­ta.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies
 
Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.