Pozor důležitá zpráva Více

Recept na vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou

Vyzkoušejte náš rychlý tip na švestkový kompot se skořicovou šlehačkou od Ing. Ivety Ječmík Skuherské, poradkyně pro výživu, naturopatky a zakladatelky Ecce Vita.

Uvařte si vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou, který můžete podávat i jako chutný dezert. 

 

Ingredience

 

Postup

Švestky omyjte, vypeckujte a rozdělte na poloviny. Červené víno svařte s třtinovým cukrem a přidejte do něj švestky. Na mírném plameni nechte přibližně 10 minut probublávat. Během toho ochuťte práškovým hřebíčkem a mletým zázvorem. Hrnec odstavte ze sporáku. Do smetany přidejte cukr se skořicí a ušlehejte tuhou šlehačku. Vlažný kompot rozdělte do dvou misek a nahoru dejte skořicovou šlehačku, popřípadě můžete přidat i vanilkovou zmrzlinu. 

 

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog 

Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialitaLetní ovocné nanukyZdravá snídaně pro naše maminky