Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h

Recept na vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou

Vyzkoušejte náš rychlý tip na švestkový kompot se skořicovou šlehačkou od Ing. Ivety Ječmík Skuherské, poradkyně pro výživu, naturopatky a zakladatelky Ecce Vita.

Uvařte si vylepšený švestkový kompot se skořicovou šlehačkou, který můžete podávat i jako chutný dezert. 

 

Ingredience

 

Postup

Švestky omyjte, vypeckujte a rozdělte na poloviny. Červené víno svařte s třtinovým cukrem a přidejte do něj švestky. Na mírném plameni nechte přibližně 10 minut probublávat. Během toho ochuťte práškovým hřebíčkem a mletým zázvorem. Hrnec odstavte ze sporáku. Do smetany přidejte cukr se skořicí a ušlehejte tuhou šlehačku. Vlažný kompot rozdělte do dvou misek a nahoru dejte skořicovou šlehačku, popřípadě můžete přidat i vanilkovou zmrzlinu. 

 

Děkujeme!

 Že navštěvujete náš blog.

Pokud máte jakékoli dotazy či tipy, neváhejte se na nás obrátit na eccevita@eccevi­ta.cz, nebo nás sdílejte na sociálních sítích a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #eccevitablog 

Mohly by vás také zajímat recepty: Kičadi – ájurvédská specialitaLetní ovocné nanukyZdravá snídaně pro naše maminky