Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h

Avokádový salát s quinoou a hrachem mung dal

Léto se blíží a my jsme si pro vás připravili nový recept na lehký a chutný salát se žlutým hrachem mung dal. Vyzkoušejte ho!

V následujícím receptu vám představíme naše Ecce Vita favority, které by ve zdravém jídelníčku rozhodně neměli chybět. Mung dal jsou původem malé zelené fazolky, které po vyloupnutí zbudou jako žluté ploché polovičky. Je snadno stravitelný, nezpůsobuje nadýmání a chutná báječně. Navíc je důležitým zdrojem vitamínů zejména z řady B, vlákniny a rostlinných bílkovin.

Jedním z nejoblíbenějších produktů je náš olivový olej De Padova. Italský bio olej z odrůdy ručně sbíraných bio oliv se vyrábí mechanickým lisováním za studena. Olivy se pěstují bez chemických postřiků a ručně se sbírají a zpracovávají jen několik hodin po sběru, čímž se zachovává kvalita, vynikající chuť a velmi nízká kyselost charakteristická pro nejlepší olivové oleje. Výroba kombinuje tradiční a moderní technologii se zachováním principů pro organické zemědělství. Správný výrobní postup, založený na včasném ručním sběru a mechanickém lisování, zachovávají zdraví prospěšné látky.

Porce:

2

Čas:

15 minut příprava / 15 minut vaření


Ingredience:

  • 50g quinoy (ideálně černé)
  • 30g loupaného hrachu mung dal
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 5 snítků medvědího česneku
  • 4 listy máty
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • ¼ lžičky himálajské soli
  • 10 lusků čerstvého hrášku
  • špetka pepře
  • sýr feta



Postup:

  • Odměříme si 50g černé quinoy a důkladně ji ve studené vodě propláchneme přes cedník s malými dírkami. Poté ji dáme do malého kastrůlku, zalijeme vodou či vývarem a přidáme trošku soli. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 15 minut. Hotovou quinou poznáte tak, že se začnou objevovat drobné prstýnky.
  • Obdobně si připravíme i loupaný hrách. V malém kastrůlku ho přivedeme k varu a vaříme pouze 10 min. Scedíme a necháme oschnout. Poté opražíme na pánvi na sucho.
  • Listy medvědího česneku a máty rozmixujeme se 100ml olivového oleje a 1 lžící citrónové šťávy na dresink. Dochutíme ¼ lžičky soli.
  • Avokádo nakrájíme na 1cm kostky a zakapeme ho citrónem, aby nezhnědlo.
  • Do salátové mísy přihodíme 4 hrsti špenátu, přisypeme uvařenou quinou, kostky avokáda a mladý hrášek. Promícháme s asi 5 lžícemi dresinku.
  • Navrch rozdrobíme kousek fety dle chuti a posypeme opraženým hrachem mung dal.



Dobrou chuť!


Máte nějaký nápad, jak náš recept vylepšit, nebo jste si vymysleli vlastní zajímavou variantu? Pošlete nám své tipy na office@eccevi­ta.cz, nebo je přidávejte na sociální sítě a nezapomeňte nás označit: @eccevita, #eccevita, #pgfoodies
 
Fotografie, návrh receptu: P&G Foodies.