Prodejna Praha: Po 8 –17h / Út – Čt 8–16h / Pá 8-14h

Pít či nepít při jídle?

(tema: Střeva a trávení)

 

Před jídlem
Nepijte nápoje 30–45 minut před jídlem (zhoršují trávení a sekreci důležitých žaludečních šťáv).

TIP: Pro dobré trávení vypijte 30 minut před jídlem zázvorový čaj (1/4 lžičky mletého nebo 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru zalijte horkou vodou a teplé vypijte.)

Během jídla
Snězte polévku, během jídla pijte po doušcích teplou vodu s citronem, případně čaj pro zvlhčení polykaného sousta, nejvýše však jeden malý šálek (asi 1,5 dl). Při jídle lze pít též 1–2 dl kvalitního červeného vína (tzn. nefiltrovaného, bez siřičitanů). Obsahuje látky, flavonoidy, které působí jako antioxidanty a chrání, mimo jiné, před srdečně-cévními nemocemi.

Po jídle
Počkejte 45 minut po jídle, než se napijete.

TIP: Medová voda na posílení jater, ledvin a trávení: vodu vařte 10 minut, nechte zchladnout na teplotu těla, pak na 1/4 litru vody přidejte lžičku medu a šťávu z půlky limetky či citronu, občas i špetku mletého zázvoru. Pijte ráno na lačno.